Zelenjavne tortilje

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 40 Minut

Sestavine

• 4 paprike
• 1 šalotka
• 1 JŽ olja
• 80 g čedar sira
• ½ šopka koriandra
• Tabasko omaka
• 200 g rdečega ledvičastega fižola
• 1 ČŽ paradižnikove mezge
• 100 ml zelenjavne jušne osnove
• 1 vrečka Chio Tortillas
• sol

Priprava

Kot na divjem zahodu! Yeeeeehaaaaaa

Operemo, razpolovimo paprike in jih očistimo. Nato operemo še fižol in ga pustimo, da se dobro odcedi. Olupimo šalotko in jo na tanko sesekljamo. Popražimo na vročem olju, vmešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo fižol in odstavimo z ognja, solimo (ne preveč, saj bomo kasneje čez dodali še sir) in začinimo s Tabaskom.

Z dobljeno mešanico nato nadevamo polovičke paprik in jih položimo v pekač s peki papirjem. Na grobo narežemo koriander in ga posujemo po fižolu. Pokrijemo s Chio Tortillas chipsom in posujemo s sirom. V predhodno segreti pečici pečemo pribl. 10 – 15 minut na 180 °C. Končano!