Steak s tortiljas in solato

  • Zahtevnost: preprosto
  • Čas: 15 Minut

Sestavine

• 2 koruzna storža sveže mlade koruze
• 1 čebula
• 4 ČŽ balzamičnega kisa
• 2½ ČŽ čilija v prahu
• 1 kg govejega stegna (Rumpsteak)
• 4 vejice svežega koriandra
• 8 paradižnikov
• 1 čili
• sol, poper
• 10 JŽ oljčnega olja
• 200 g Chio Tortillas
• groba morska sol

Priprava

Ko mora biti hitro in kljub temu dobro!

Olupimo koruzna storža, izluščimo koruzna zrna ter jih v ponvi brez maščob pražimo 2 minuti, da se zlatorjavo obarvajo. Nato jih stresemo ven in pustimo, da se ohladijo. Operemo paradižnike in jih na grobo narežemo na kocke. Olupimo čebulo in jo nasekljamo. Očistimo čili in ga narežemo na kocke. Skupaj zmešamo kis, sol, poper in ½ ČŽ čilija. Zraven vlijemo 8 JŽ olja. Dobljeno Vinaigrette omako zmešamo še s koruzo, paradižniki, čebulo in čilijem.

Otremo steake in vsakega začinimo s približno ½ ČŽ čilija v prahu, soljo in poprom. V dveh ponvah segrejemo po 1 JŽ olja. nato dodamo steake in jih pečemo po vsaki strani pribl. 3 minute, jih nato vzamemo ven in pustimo počivati pribl. 4 minute.

Na krožnike damo zdrobljen Chio Tortillas čips, ga prekrijemo s paradižnikovo solato, začinimo s soljo in poprom. Steake narežemo na trakove in jih postrežemo s solato. Za konec jih okrasimo še s koriandrom in posujemo z grobo morsko soljo.