Roladice po mehiško

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 20 Minut

Sestavine

• 150 g bučk
• 60 g mlade čebule
• 40 g ementalerja
• 1 JŽ oljčnega olja
• poper
• 180 g rostbeef narezka
• 3 jajca
• 1 paprika
• 1 avokado
• 1 čebulo
• 100 g goste kisle metane
• 2 JŽ limoninega soka
• čili
• sol
• 180 g kuhane šunke
• 50 g zelene solate

Priprava

Svinjske roladice po mehiško– hitro pripravljene in povsod pritegnejo pozornost.

Bučke in papriko operemo in narežemo na kocke ter pribl. 3 minute kuhamo v vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo in damo v mikser. Avokado olupimo, sredico narežemo na kocke in dodamo k bučkam in papriki. Mlado čebulo narežemo na kolobarčke ter jo dodamo k prejšnjim sestavinam. Dodamo še kislo smetano, nariban ementaler, limonin sok in olivno olje ter vse skupaj pretlačimo. Začinimo s čilijem, soljo in poprom. Po okusu lahko dodamo še ščepec sladkorja in orientalske kumine. Na vsako rezino rostbeefa in kuhane šunke damo pribl. 1 JŽ avokadove mase. Nato zavijemo v majhne rolice. Po želji lahko dobljene roladice tudi prepolovimo. Trdo kuhana jajca narežemo na rezine.

Mehiške roladice posrežemo na solatnih listih, okrasimo z rezinami jajc, preostali nadev pa prelijemo čez kot omako.