RACLETTE

- Zahtevnost: preprosto
- Čas: 40 Minut
Sestavine
• 1 vrečka Chio Tortillas, soljen (300 g)
• 1 kozarček Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike
• 200 g govedine
• 150 g čedar sira
• 4 JŽ koruze
• 2 papriki
• 2 – 3 sveže čilije (po želji)
• 1 mlado čebulo
• ½ ČŽ mletega pimenta
• 5 JŽ oljčnega olja
• sol
• poper
Priprava
- Govedino narežemo na enakomerne trakce.
- Začimbe zmešamo z oljčnim oljem, v katerem nato približno 30 minut mariniramo trakce govedine.
- Naribamo čedar trdi sir.
- Čilije in mlado čebulo narežemo na tanke obročke.
- Papriko narežemo na majhne kocke.
- V skledico dodamo tortilje, koruzo, papriko, nasekljane čilije in čebulo.
- Meso na kratko popečemo na grelni plošči.
- Sestavine po želji razporedimo v ponvice ter jih prekrijemo s tortiljami in Chio Dip Mild Salsa omako.
- Vse skupaj posujemo s sirom.
Ponvice specite na raklet žaru.