Piščanec po mehiško

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 30 Minut

Sestavine

• 4 piščančji fileji
• 3 JŽ oljčnega olja
• 200 g šampinjonov
• 450 ml zelenjavne jušne osnove
• 50 g polnjenih zelenih oliv (najbolje s česnom)
• 4 JŽ moke
• 1 rdečo in zeleno papriko
• 2 ČŽ čilija v prahu
• 2 -3 JŽ paradižnikove mezge
• 2 mladi čebuli
• sol, poper

Priprava

Pisano, pikantno in peklensko dobro!

Začnimo! Operemo in otremo piščančje fileje, ter jih povaljamo v moki. Nato jih pečemo na 2 JŽ olja pri nizki temperaturi pribl. 12 minut, vmes obrnemo, vzamemo ven ter postavimo na toplo. Papriko narežemo na trakce, šampinjone in olive na tanke rezine, mlado čebulo pa na kolobarčke. V ponev dodamo preostalo olje in na njem dušimo papriko pribl. 3 minute. Nato dodamo preostalo moko in čili v prahu ter prelijemo z zelenjavno jušno osnovo ter vmešamo paradižnikovo mezgo ter kuhamo.

Dodamo šampinjone in pustimo kuhati še pribl. 10 minut. Na koncu vmešamo olive in mlado čebulo. Piščančje fileje potopimo v zelenjavno omako in še na kratko segrevamo, nato pa tople postrežemo. Zraven se odlično priležejo testenine ali kruh.