Lazanja po mehiško

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 45 Minut

Sestavine

• 2 papriki
• 2 stroka česna
• 350 g rdečega ledvičastega fižola
• ½ šopka peteršilja
• 600 g mletega mesa
• 450 ml olupljenih paradižnikov v konzervi
• sol
• 1 ČŽ sveže nasekljanega rožmarina
• 150 g naribanega čedar sira
• 1 čebula
• 2 japaleno zeleni papriki
• 100 g koruze
• 2 JŽ rastlinskega olja
• 150 ml suhega rdečega vina
• 400 ml zelenjavne jušne osnove
• mleti poper
• 200 g Chio Tortillas

Priprava

La Bamba v pečici!

Operemo in očistimo papriki ter ju narežemo na kocke. Prav tako olupimo česen in čebulo ter ju na drobno sesekljamo. Japalenos zeleni papriki operemo in narežemo na kolobarčke. Nato operemo še fižol in koruzo, ter pustimo, da se dobro odcedita. Operemo in sesekljamo peteršilj. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen in čebulo ter pražimo, da postane steklena. Dodamo mleto meso in pustimo, da zakrkne ter ga polijemo z vinom. Nato dodamo še paradižnike in zelenjavno jušno osnovo, vmešamo papriko in jalapeno zeleno papriko in na zmernem ognju kuhamo pribl. 20 minut. Nato dodamo fižol in koruzo, solimo, popramo in začinimo še z rožmarinom.

Pečico segrejemo na 200 °C. Nato v globok pekač razporedimo 1 – 2 zajemalki mase z mletim mesom ter obložimo s Chio Tortillasom. Nato dodamo novo plast mase z metim mesom in ponovno Chio Tortillas. Nadaljujemo tako dolgo, da bo zadnja plast meso, ki ga nato posujemo z naribanim sirom in približno 20 minut pečemo v pečici. Pečeno jed le še posujemo s peteršiljem in postrežemo.