Jagnjetina z žgočo tekilo

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 10 Minut

Sestavine

• 1 kg jagnjetine
• 200 ml belega vina
• 3 JŽ kisa
• timijan
• 2 čebuli
• 4 cl tekile
• sol, poper
• peteršilj

Priprava

Brochetas de Cordero al Tequila – odlična kombinacija okusov!

Operemo meso in ga narežemo na kocke. Olupimo in nasekljamo čebulo ter ji dodamo ostale sestavine, da dobimo marinado, ki jo nato polijemo čez meso in 1 uro pustimo počivati v hladilniku. Drugo čebulo narežemo na večje koščke, in jih izmenično skupaj z mariniranim mesom nataknemo na nabodala, ki jih spečemo na žaru ali ponvi. Pečene premažemo z ostankom marinadeo.

Zraven se dobro prileže porcija riža. Vse skupaj lahko lepo okrasimo z na rezine narezano limeto.

Chico bo gotovo navdušen!