ENCHILADAS, BABY!

  • Zahtevnost: srednje
  • Čas: 45 Minut

Sestavine

• 2 čebuli
• 2 JŽ oljčnega olja
• 2 JŽ paradižnikove mezge
• poper
• 1 piščanec za na žar (750 g)
• 200 g kisle smetane
• 2 mladi čebuli
• 2 stroka česna
• 1 doza paradižnikov (425 g)
• sol
• 1 ČŽ posušenega origana
• 2 – 3 JŽ narezanih jalapeno paprik (v kozarcu)
• 4 pšenične tortilje
• svež koriander za posip

Priprava

Enchiladas v glavni vlogi!

Čebulo in stroke česna olupimo in fino nasekljamo ter ju popražimo na oljčnem olju, dodamo koščke paradižnika in paradižnikovo mezgo. Na kratko pokuhamo, solimo, popramo ter začinimo z origanom. Piščanca filiramo, meso narežemo na koščke. mu dodamo jalapeno paprike in kislo smetano. Solimo in popramo.

Meso razdelimo po pšeničnih tortiljah in jih zavijemo kot palačinko. Nato z maščobo namažemo pekač in položimo vanj tortilje in čeznje vlijemo omako ter v predhodno segreti pečici pečemo pri 200 °C (180 °C z ventilacijo) na drugi prečki od spodaj pribl. 25 minut. Beli in svetlo zeleni del mlade čebule narežemo na kolobarčke. Enchialadas posujemo s čebulo in svežim koriandrom.

Okrasimo s Chio Tortillas, postrežemo in uživamo.