
CHILI CHEESE

- Zahtevnost: preprosto
- Čas: 20 Minut
Sestavine
• 1 JŽ oljčnega olja
• 500 g mlete govedine
• 100 g vložene jalapeno zelene paprike
• 1 kozarček Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake
• sol
• poper
• 1 – 3 sveže čilije, po okusu
• nekaj kapljic tekoče čiliomake, po okusu
• 2 vrečki Chio Tortillas z okusom nacho sira (250 g)
• 250 g naribanega edamca
Priprava
- V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem 10 minut pečemo meso, dokler ta ne zakrkne.
- Skupaj zamešamo rezine jalapeno zelene paprike in polovico kozarčka Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake. Nato solimo in popramo. Ljubitelji pikantnega lahko meso začinijo tudi s svežim, nasekljanim čilijem ter mu dodajo še nekaj kapljic tekoče čili omake.
- Pečico z ventilatorjem predhodno segrejemo na 160 °C.
- Tortilje stresemo v globok pekač ter nanje razporedimo mešanico z mesom. Čez posujemo še sir edamec in pečemo 6-8 minut.
- Gratinirane tortilje razdelimo na 4 krožnike in jih prelijemo s preostalo polovico Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake, ter postrežemo.