CHILI CHEESE

  • Zahtevnost: preprosto
  • Čas: 20 Minut

Sestavine

• 1 JŽ oljčnega olja
• 500 g mlete govedine
• 100 g vložene jalapeno zelene paprike
• 1 kozarček Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake
• sol
• poper
• 1 – 3 sveže čilije, po okusu
• nekaj kapljic tekoče čiliomake, po okusu
• 2 vrečki Chio Tortillas z okusom nacho sira (250 g)
• 250 g naribanega edamca

Priprava

  • V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem 10 minut pečemo meso, dokler ta ne zakrkne.
  • Skupaj zamešamo rezine jalapeno zelene paprike in polovico kozarčka Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake. Nato solimo in popramo. Ljubitelji pikantnega lahko meso začinijo tudi s svežim, nasekljanim čilijem ter mu dodajo še nekaj kapljic tekoče čili omake.
  • Pečico z ventilatorjem predhodno segrejemo na 160 °C.
  • Tortilje  stresemo v globok pekač ter nanje razporedimo mešanico z mesom. Čez posujemo še sir edamec in pečemo 6-8 minut.
  • Gratinirane tortilje razdelimo na 4 krožnike in jih prelijemo s preostalo polovico Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake, ter postrežemo.