ŠEFOVA TORTILJA

  • Zahtevnost: preprosto
  • Čas: 20 Minut

Sestavine

• 2 čebuli
• 2 stroka česna
• 2 paradižnika
• 400 g koruze iz pločevinke
• 400 g rdečega ledvičastega fižola iz pločevinke
• 2 JŽ oljčnega olja
• 600 g mlete govedine
• sol, poper
• 2 kozarčka Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike
• 4 mlade čebule
• 2 vrečki Chio Tortillas z okusom nacho sira (250 g)
• 250 g naribanega ementalerja

Priprava

  • Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Oprana paradižnika prav tako zrežemo na majhne koščke.
  • Koruzo in fižol stresemo v cedilo, speremo pod mrzlo vodo ter pustimo, da se odcedi.
  • V ponvi segrejemo oljčno olje,  dodamo čebulo, česen ter mleto goveje meso. Vse skupaj pražimo približno 10 minut, vseskozi mešamo, dokler meso ne zakrkne.
  • Mešanico začinimo s soljo in poprom ter  Chio Dip Mild Salso. Dodamo še paradižnik, koruzo in fižol ter vse skupaj kuhamo na zmernem ognju še 5 minut.
  • Medtem operemo mlado čebulo ter jo narežemo na kolobarčke.
  • Pečico z ventilatorjem predhodno segrejemo na 160 °C.
  • Tortilje damo na 4 proti vročini odporne krožnike ter nanje razporedimo mešanico z mesom. Čez posujemo še sir in gratiniramo 6-8 minut.
  • Pečene tortilje nato posujemo še z mlado čebulo in postrežemo.