Zahtevnost: medium
Čas priprave: 00:30 min
Roladice po mehiško

Sestavine:

  • 150 g bučk
  • 60 g mlade čebule
  • 40 g ementalerja
  • 1 JŽ oljčnega olja
  • poper
  • 180 g rostbeef narezka
  • 3 jajca
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • 1 čebulo
  • 100 g goste kisle metane
  • 2 JŽ limoninega soka
  • čili
  • sol
  • 180 g kuhane šunke
  • 50 g zelene solate
Roladice po mehiško

Priprava:

Svinjske roladice po mehiško– hitro pripravljene in povsod pritegnejo pozornost.

Bučke in papriko operemo in narežemo na kocke ter približno 3 minute kuhamo v vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo in damo v mikser. Avokado olupimo, sredico narežemo na kocke in dodamo k bučkam in papriki. Mlado čebulo narežemo na kolobarčke ter jo dodamo k prejšnjim sestavinam. Dodamo še kislo smetano, nariban ementaler, limonin sok in olivno olje ter vse skupaj pretlačimo. Začinimo s čilijem, soljo in poprom. Po okusu lahko dodamo še ščepec sladkorja in orientalske kumine. Na vsako rezino rostbeefa in kuhane šunke damo približno 1 JŽ avokadove mase. Nato zavijemo v majhne rolice. Po želji lahko dobljene roladice tudi prepolovimo. Trdo kuhana jajca narežemo na rezine.

Mehiške roladice posrežemo na solatnih listih, okrasimo z rezinami jajc, preostali nadev pa prelijemo čez kot omako.