Zahtevnost: medium
Čas priprave: 00:30 min
Piščanec po mehiško

Sestavine:

  • 4 piščančji fileji
  • 3 JŽ oljčnega olja
  • 200 g šampinjonov
  • 450 ml zelenjavne jušne osnove
  • 50 g polnjenih zelenih oliv (najbolje s česnom)
  • 4 JŽ moke
  • 1 rdečo in zeleno papriko
  • 2 ČŽ čilija v prahu
  • 2 -3 JŽ paradižnikove mezge
  • 2 mladi čebuli
  • sol
  • poper
Piščanec po mehiško

Priprava:

Pisano, pikantno in peklensko dobro!

Začnimo! Operemo in otremo piščančje fileje, ter jih povaljamo v moki. Nato jih pečemo na 2 JŽ olja pri nizki temperaturi približno 12 minut, vmes obrnemo, vzamemo ven ter postavimo na toplo.

Papriko narežemo na trakce, šampinjone in olive na tanke rezine, mlado čebulo pa na kolobarčke. V ponev dodamo preostalo olje in na njem dušimo papriko približno 3 minute. Nato dodamo preostalo moko in čili v prahu ter prelijemo z zelenjavno jušno osnovo ter vmešamo paradižnikovo mezgo ter kuhamo.

Dodamo šampinjone in pustimo kuhati še približno 10 minut. Na koncu vmešamo olive in mlado čebulo. Piščančje fileje potopimo v zelenjavno omako in še na kratko segrevamo, nato pa tople postrežemo. Zraven se odlično priležejo testenine ali kruh.