Zahtevnost: medium
Čas priprave: 00:45 min
Enchiladas, Baby!

Sestavine:

  • 350 g Chio Tortillas, soljen
  • 4
  • 2 čebuli
  • 2 JŽ oljčnega olja
  • 2 JŽ paradižnikove mezge
  • poper
  • 1 piščanec za na žar (750 g)
  • 200 g kisle smetane
  • 2 mladi čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 doza paradižnikov (425 g)
  • sol
  • 1 ČŽ posušenega origana
  • 2 – 3 JŽ narezanih jalapeno paprik (v kozarcu)
  • 4 pšenične tortilje
  • svež koriander za posip
Enchiladas, Baby!

Priprava:

Enchiladas v glavni vlogi!

Čebulo in stroke česna olupimo in fino nasekljamo ter ju popražimo na oljčnem olju, dodamo koščke paradižnika in paradižnikovo mezgo. Na kratko pokuhamo, solimo, popramo ter začinimo z origanom. Piščanca filiramo, meso narežemo na koščke ter mu dodamo jalapeno paprike in kislo smetano. Solimo in popramo.

Meso razdelimo po pšeničnih tortiljah in jih zavijemo kot palačinko. Nato z maščobo namažemo pekač in položimo vanj tortilje in čeznje vlijemo omako ter v predhodno segreti pečici pečemo pri 200 °C (180 °C z ventilacijo) na drugi prečki od spodaj približno 25 minut. Beli in svetlo zeleni del mlade čebule narežemo na kolobarčke. Enchialadas posujemo s čebulo in svežim koriandrom.

Okrasimo s Chio Tortillas, postrežemo in uživamo.