Zahtevnost: easy
Čas priprave: 00:30 min
Chorizo

Sestavine:

  • 2 paradižnika
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 jalapeno zelene paprike
  • 120 g chorizo pekoče klobase
  • 1 vrečka Chio Tortillas, soljen (300 g)
  • 1 kozarček Chio Dip Hot Cheese, pikantne sirove omake
  • 250 g naribanega ementalerja
Chorizo

Priprava:

Paradižnike operemo in narežemo na kocke. Čebulo ter jalapeno zeleno papriko očistimo in narežemo na tanke obročke. Chorizo pekočo klobaso narežemo na tanke rezine ter jo brez dodatka maščobe popečemo v ponvi, približno 2 minuti na vsaki strani.

Pečico s ventilatorjem segrejemo na 160 °C. Tortilje stresemo v globok pekač, nanje razporedimo paradižnik, čebulne in paprikine obročke ter chorizo. Nato vse skupaj prelijemo s Chio Dip Hot Cheese – pikantno sirovo omako, po vrhu potresemo nariban sir in pečemo 8 do 10 minut.

Gratinirane tortilje razdelimo na štiri krožnike in postrežemo.

Namig: Namesto ementalerja lahko uporabite tudi Manchego sir – staran ovčji sir z močnim okusom.