Zahtevnost: medium
Čas priprave: 00:30 min
Chikeriki

Sestavine:

  • 600 g piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 4 paradižniki
  • 4 mlade čebule
  • 1 JŽ oljčnega olja
  • 1 kozarček Chio Dip Mild Salse, omake iz paradižnika in paprike
  • 1 vrečka Chio Tortillas, soljen ( 300 g)
  • 250 g naribanega ementalerja
Chikeriki

Priprava:

Piščančja prsa operemo pod mrzlo vodo, jih osušimo s papirnato brisačko ter začinimo s soljo in poprom. Nato operemo paradižnike in narežemo na kocke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na tanke obročke.

V ponvi segrejemo oljčno olje in piščančje meso na njem pečemo približno 4 minute. Nato dodamo 200 ml vode, ponev pokrijemo in pustimo, da meso vre 10 –12 minut.

Meso vzamemo iz ponve in ga položimo na krožnik, kjer naj se ohlaja približno 5 minut. Nato ga s pomočjo dveh vilic razdrobljeno zmešamo skupaj s paradižniki in Chio Dip Mild Salso (omaka iz paradižnika in paprike).

Medtem pečico segrejemo na 160 °C z ventilatorjem.

Tortilje stresemo v globok pekač, nanje enakomerno razporedimo mesno mešanico. Po vrhu potresemo mlado čebulo in nariban sir. Pečemo 6–8 minut, da se sir stopi in vse lepo zapeče.

Gratinirane tortilje razdelimo na štiri krožnike in takoj postrežemo.